PRODUSELE ȘI SERVICIILE NOASTRE

Domeniul nostru de activitate:

  • Producția de uși, ferestre și despărțitoare din PVC (plastic), cu profile Brügmann și Teraplast de 4 sau 6 camere și feronerie Roto, satisfăcând cele mai exigente nevoi ale clienților în cel mai scurt timp.
  • Instalare de geamuri pentru populație, întreprinderi și spații industriale, respectiv orice tip de lucrări care au legătură cu prelucrarea sticlei, fie acestea simple, sau chiar mai complicate.
  • Producția, vânzarea și instalarea de geamuri izolante (termic, fonic, de lumină, de securitate) de tip 2 și 3.
  • Tăierea și montarea în diverse structuri și grosimi a sticlei float, sticlei cu folie izolatoare (Low-e), oglinzilor, sticlei de tip catedrală, sticlei ornamentale, sticlei parsol, sticlei laminate securizate (duplex) și a sticlei sablate chimic sau cu nisip.
  • Producția de acvarii, terarii, table școlare și înrămări în termen scurt.
  • Producția și instalarea de plase contra insectelor, în diferite mărimi.

ATELIER STICLĂRIE

ISTVANA S.R.L. funcționează ca societate comercială încă din anul 1991, având peste 35 de ani de experiență în domeniul prelucrării sticlei și oferind cele mai noi soluții clienților.

Serviciile noastre includ instalarea de geamuri pentru populație, întreprinderi și spații industriale, respectiv orice tip de lucrări care au legătură cu prelucrarea sticlei, fie acestea simple sau mai complicate.

Profilul nostru principal este producția de sticlă termoizolantă. Fabricăm sticlă izolantă pentru diferite scopuri (izolare termică, fonică, de lumină, antiefracție), scopuri care pot fi atinse datorită folosirii adecvate a tipurilor de sticlă, grosimii sticlei și a camerelor de aer.

Tăiem și montăm în diverse structuri și grosimi sticle float, oglinzi, sticle de tip catedrală, sticle sablate, sticle parsol, sticle laminate securizate, sticle armate cu sârmă, sticle Tiffany, fabricăm acvarii, table școlare și executăm înrămări în termen scurt.

Firma noastră se ocupă cu șlefuirea marginilor drepte și curbate, fazetare, găurire, dar și cu tăierea și montarea sticlelor antiefracție.

Sticlele izolante pot fi folosite pentru instalarea de geamuri în ferestre și uși, cât și pentru fabricarea de pereți din sticlă.

Sticlele izolante sunt de obicei structuri din sticlă cu mai multe straturi, separate de camere de aer. Asta oferă posibilitatea de a asambla sticle izolante prin combinarea unor sticle cu funcții diferite, astfel produsul obținut va satisface toate cerințele. La cerere sticlele pot fi acoperite cu  o folie care respinge lumina sau cu folie antiefracție, augmentând astfel caracterul izolant al acestora.

În camera de aer dintre două plăci de sticlă pot fi create diferite imprimeuri cu ajutorul elementelor decorative, contribuind astfel la valoarea estetică a sticlelor izolante. Pentru fabricarea acestora folosim plăci de sticlă cu o grosime de 4-5-6-8 sau 10 mm. Camera de aer minimă standard este de 16 mm, dar aceasta poate fi mai mică sau mai mare, conform cerințelor clientului.

Datorită caracteristicilor sale, sticla izolantă contribuie la îmbunătățirea sau menținerea stării clădirilor.

Izolația fonică a sticlelor termoizolante poate fi îmbunătățită prin:

  • structură asimetrică (ex. sticlă exterioară de 6 mm, sticlă interioară de 4 mm)
  • distanțier mai mare
  • umplere cu gaz special (argon)
  • sticle exterioare lipite cu mai multe straturi

Sticla thermo cea mai răspândită este compusă din două plăci de sticlă, însă din cauza cerințelor privind termoizolarea, în ultima vreme fabricăm și sticle din 3 straturi.

Desigur structura de geam de calitate, cu etanșare bună și montare profesională este o condiție de bază.

Sticlele floate se caracterizează prin:

  • Calitate de excepție
  • Claritate
  • Transparență

În general sunt folosite acolo unde este important să fie lumină, respectiv pentru montarea de sticlă în ferestre, sere, și pentru instalarea de geamuri pe fațadele clădirilor. Grosimea acestora variază între 2-19 mm, motiv pentru care sunt ideale pentru terarii și acvarii. Dorim să satisfacem cerințele clienților printr-o gamă variată de mărimi. La noi puteți alege dintre sticle float de la 2 mm până la 8 mm.

O latură este netedă, iar pe cealaltă adâncimea și mărimea imprimeului variază în funcție de cilindru. Asta permite ca lumina să intre, însă nu sunt transparente. Le folosim pentru fabricarea de uși interioare, respectiv în locuri unde este important să fie lumină, fără ca sticla să fie transparentă. Grosimea acestora este în general de 4 mm. În oferta noastră le găsiți în culorile alb și bronz (maro).

Sticlele sablate chimic se obțin prin tratarea sticlei cu acid fluorhidric. Avantajul acestora față de sticlele sablate cu nisip este aceea că sunt mai mătăsoase la atingere, curățarea lor este mai ușoară, și nu rămân amprente pe sticlă.

În cursul tratării cu nisip, suprafața sticlei este pulverizată la presiune mare cu nisip, datorită căruia se obține un imprimeu pe partea care nu este acoperită cu folie decor. Din cauza tratării suprafeței, sticlele sablate cu nisip sunt mai fragile decât cele sablate chimic.

Aceste sticle extrem de estetice sunt folosite în arhitectura interioară, pentru despărțitoare și mobilier. Sticlele pot fi laminate și sunt potrivite și pentru sticle termoizolante (thermo).

Sticlele colorate în masă (practic float colorat) conțin oxid de metal obținut prin procedura de topire. Acest tip de sticlă absoarbe o cantitate mare de energie solară, astfel previne penetrarea excesivă a luminii.

Caracteristici:

  • Colorează interiorul și exteriorul
  • Reflexie minimă
  • Protecție împotriva radiațiilor – absorbția energiei solare

Folosire: pentru fațade din sticlă, uși din sticlă, sticlă pentru mobilier

Sticlele hard coat au un strat de oxid de metal aplicat printr-un proces de acoperire pirolitică sau magnetronică. Stratul de oxid de metal poate fi aplicat atât în cazul sticlelor transparente, cât și în cazul celor colorate. Este unul dintre modurile cele mai efective de protecție împotriva radiațiilor. Datorită procedurii de “ardere”, stratul rezistă excelent la efectele vremii.

Poate fi folosit cu un singur strat sau într-o structură de sticlă izolantă. Este materialul de bază pentru fațade, despărțitoare, balustrade, ferestre și uși.

Fabricarea sticlelor laminate: asamblarea a două sau mai multe plăci de sticlă (float, colorate în masă, hard coat) cu una sau mai multe folii PVB (clare, colorate-transparente, colorate-netransparente). Există și laminare LOW-E, care se obține prin tratarea ulterioară a sticlei deja laminate cu un strat moale de metal. Dacă sticla se sparge, cioburile se lipesc de folie, astfel prevenind o eventuală vătămare în caz de accident sau spargere.

Folosire: Sticle pentru uși și ferestre, acolo unde există pericolul vătămării din cauza cioburilor. Sticle pentru subsoluri, clădiri rezidențiale, sisteme de acoperișuri, vitrine, ferestre de securitate ale caselor, acvarii.

Avantaje:

  • Protejarea persoanelor și a obiectelor în caz de daune, jafuri, atacuri.
  • Strălucire redusă, reflexie termică, absorbție fonică, precum și reducerea radiațiilor UV.

O sticlă laminată poate să protejeze împotriva zgomotului și efracției, iar în același timp să fie colorată și estetică.

Oglinda tradițională este o sticlă float acoperită cu un strat de argint și cupru, precum și minim două straturi de smalț protector. Oglinda poate fi argintie (normală) sau colorată.

Fără prelucrare adițională, oglinzile pot fi folosite exclusiv în interior. Când sunt expuse aburilor din baie sau aburilor în general, oglinzile se oxidează fără o protecție specială. Trebuie protejate de acizi, alcaline, aburul acestora, precum și alte efecte chimice.

Prin fazetare se înțelege șlefuirea într-un unghi de 5 grade a marginii sticlei sau a oglinzii.

Lățimea fazetării: între 10-40 mm. Se aplică la oglinzi și la sticla pentru mobilier.

Prelucrarea sticlelor decor s-a dezvoltat în urma prelucrării sticlelor cu fir de plumb. Istoria acesteia este legată de catedrale și biserici. Când sticla se întâlnește cu lumina, parcă se produce un miracol, ca și cum sticla ar prinde viață. De-a lungul secolelor fabricarea sticlelor pictate pentru arhitectura bisericească, clădirile publice, palatele luxoase și reședințele burgheze a devenit o artă în sine.

Sticla cu fir de plumb fabricată de Louis Comfort Tiffany prin tehnologia foliei de cupru a devenit cunoscută sub numele de sticlă Tiffany. Louis Comfort Tiffany a fost un arhitect de interior american, care a fost foarte interesat de natura prelucrării sticlei cu fir de plumb. A introdus noutăți care au revoluționalizat atât fabricarea sticlei, cât și tehnologia fabricării geamurilor.

Una dintre reformele cele mai mari a apărut în sudură, deoarece față de tehnologia veche, această sticlă decor a devenit potrivită pentru producerea de suprafețe mai mici, și nu doar atât, ci a făcut posibilă și decorarea suprafețelor mai arcuite cu sticlă cu fir de plumb. A obținut culoarea perlată a suprafeței prin aplicarea concomitentă a sticlelor opace, irizate și tradiționale de diferite culori. Aceste sticle se deosebesc prin faptul că nu sunt pictate, ci încă în timpul procesului de fabricarecând sunt încă în stare lichidă, li se adaugă oxizi colorante (ex. seleniu, cobalt, aur). Astfel nu numai că se schimbă culoarea lor, dar se formează și diferite imprimeuri pe sticlă.

Brugmann Logo
Teraplast logo
Wintech logo