TERMÉKEINK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINK

Tevékenységi körünk:

 • PVC (műanyag) ajtók, ablakok, térelválasztók gyártása Brügmann, Teraplast 4, valamint 6 kamrás profilokból Roto vasalattal, az ügyfelek legmerészebb igényeit kielégítve rövid határidőn belül.
 • A lakosság, vállalkozások, ipari létesítmények épületüvegezési munkái, valamint minden olyan nemű munka, ami üvegezéssel kapcsolatos, legyen szó az egyszerűtől a bonyolultabb kivitelezésig.
 • Szigetelő (hő, hang, fény, biztonsági) üvegek gyártása, értékesítése és szerelése (2-es és 3-as thermo üvegek)
 • Különböző vastagságú float üvegek, lágybevonatos üvegek (Low-e), tükrök, katedrál üvegek, díszüvegek, parsolüvegek, laminált biztonsági üvegek (duplex), savmaratott és homokfúvott üvegek méretre vágása és beépítése különböző szerkezetekbe.
 • Akváriumok, terráriumok, iskolatáblák készítése, képek keretezése rövid határidővel.
 • Szúnyoghálók méretre gyártása és szerelése.
 • Külső alumínium párkányok, belső PVC párkányok méretre vágása és szerelése.

ÜVEGEZŐ MÜHELY

1991 óta működik vállalkozásként az ISTVANA KFT, amely több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik az üvegmegmunkálás terén és kínálja klienseinek a legújabb megoldásokat.

Szolgáltatásaink közé tartoznak a lakosság, vállalkozások, ipari létesítmények épületüvegezési munkálatai, valamint minden olyan nemű munka, amely üvegezéssel kapcsolatos, legyen szó egyszerűbb vagy bonyolultabb kivitelezésről.

Fő profilunk a hőszigetelt üvegkészítés. Az általunk gyártott szigetelő üvegek különböző rendeltetésnek tesznek eleget (hőszigetelés, hangszigetelés, fényszigetelés, betörésgátlás), ezeket pedig az üvegtípusok és üvegvastagságok megfelelő párosításával, valamint a légrés alakításával lehet elérni.

Vállaljuk float üvegek, tükrök, katedrál üvegek, savmaratott üvegek, parsol üvegek, laminált biztonsági üvegek, drótüvegek, illetve Tiffany díszüvegek méretre vágását és beépítését különböző szerkezetekbe, valamint akváriumok, iskolatáblák készítését és képkeretezését rövid határidőre.

Cégünk foglalkozik egyenes vonalú, valamint íves élcsiszolással, fazettázással, lyukfúrással, illetve ragasztott biztonsági üvegek méretre vágásával és beszerelésével.

A szigetelő üvegeket egyaránt fel lehet használni ablakok és ajtók üvegezésére, valamint üvegfalak kivitelezésére.

A szigetelő üvegek általában többrétegű üvegszerkezetek, amelyeket a légrés választja el egymástól. Ez adja a lehetőséget, hogy különböző funkciójú üvegeket összeépítve olyan szigetelő üvegeket tudjunk létrehozni, amelyek egyszerre több követelménynek is eleget tesznek. Kérésre az üvegek bevonhatók fényvisszaverő vagy betörésgátló fóliával, ezáltal is növelve ezek szigetelő tulajdonságait.

A két üveglap közötti légrésben különböző mintákat lehet kialakítani a díszlécek és elemek segítségével, ezáltal növelve a szigetelő üvegek esztétikai értékét. A szigetelő üvegek gyártásához a 4-5-6-8 vagy 10 mm vastagságú üveglapokat használjuk. A szabványok által meghatározott minimális légrés 16 mm, de lehet ennél kisebb vagy nagyobb légrést is alkalmazni, a megrendelő igényei szerint.

A szigetelő üveg tulajdonságai által hozzájárul az épületek állagának minőségi feljavításához vagy azok megtartásához.

Hőszigetelt üvegnek a hangszigetelését növelhetjük:

 • aszimmetrikus felépítés (pl. külső üveg 6mm vastagságú, belső 4mm-es)
 • megnövelt távtartó
 • speciális gáztöltés (argon gáz)
 • többrétegű külső ragasztott üvegek

A legelterjedtebb thermo üveg két síküvegből áll, de a hőszigetelési igények miatt az utóbbi időben gyakrabban gyártunk 3 rétegűt is.

Természetesen feltétel a jó minőségű ablakrendszer, jó tömítéssel és szakszerű beépítéssel.

A float üvegekre általánosan jellemző:

 • a kiváló minőség
 • a víztisztaság
 • a zavartalan átlátszóság

Általában ott alkalmazzák, ahol fontos a nagy fényáteresztés, ablakok, üvegházak, épülethomlokzatok üvegezésére. Vastagsága 2-19 mm között váltakozik, ezért kiváló terrarium vagy akvárium készítéséhez is. Széles méretskálával igyekszünk ügyfeleink igényeinek eleget tenni. Nálunk a 2 mm-től egészen a 8 mm-es vastagságig terjedő float üvegek közül választhat.

Egyik fele sima, másik oldalán pedig a henger mintázatától függően változik a minta mélysége és terjedelme. Ezek az üvegek áttetszők, átengedik a fényt, de átlátni nem lehet rajtuk. Ezeket használjuk beltéri ajtók üvegezésénél, illetve olyan helyeken, ahol fontos a fényáteresztés, de a beláthatóság nem megengedett. Vastagságuk általában 4 mm. Ajánlatunkban fehér és bronz (barna) színezéssel találhatja meg.

A savmaratott üvegek mintázata fluorsav felhordásával készül. Előnyük a homokfúvott üvegekkel szemben az, hogy tapintásuk selymesebb, tisztításuk könnyebb, valamint az ujjlenyomat nem marad az üvegen.

Homokfúvás során az üveg felületét aprószemű homokkal “szórják” nagy nyomással, melynek következtében a dekor fólia által nem takart részen kialakul a minta. A felületi kezelés miatt a homokfúvott üvegek jóval sérülékenyebbek a savmaratottakkal szemben.

Ezek a rendkívül esztétikus üvegek a belsőépítészet, térelválasztók, bútorok kedvelt alapanyagai. Az üvegek laminálhatók és hőszigetelő üvegek (thermo) készítésére is alkalmasak.

Az anyagában színezett üvegek (tulajdonképpen színes float) az olvasztási folyamat alatt hozzáadott fém-oxidot tartalmaznak. Ez a típusú üveg nagy mennyiségű napenergiát nyel el, így megakadályozza annak túlzott beáramlását.

Tulajdonságok:

 • Külső és belső színhatás
 • Alacsony fényvisszaverés
 • Napsugárzás elleni védelem – napenergia elnyelése

Felhasználás: teljes üveghomlokzatok kialakításához, üvegajtókhoz, bútorüvegekhez.

A keménybevonatos üvegek egy nagyon vékony pirolitikus vagy magnetronos eljárással felhordott fém-oxid réteggel rendelkeznek. A fém-oxid rétege felhordható úgy az átlátszó, mint az arányában színezett üvegre is. A napsugárzás elleni védelem egyik leghatásosabb eszköze. A bevonat a “ráégetésnek” köszönhetően kiválóan ellenáll a környezeti hatásoknak.

Egyrétegű vagy szigetelőüveg-szerkezetben is alkalmazható. Homlokzatok, térelválasztók, korlátok, ablakok, ajtók kedvelt alapanyaga.

A laminált üvegek gyártása: két vagy több üveglap (float, anyagában színezett, kemény bevonatos) egy vagy több PVB fóliával (víztiszta, színes-átlátszó, színes-átlátszatlan) történő összeállítása. Létezik LOW-E üveges laminátum is, a már laminált üveget utólag kezelik lágy fémbevonattal. Ha az üveg összetörik, a darabok a fóliára ragadnak, így csökkentve vagy teljesen elkerülve a lehetséges sérülést egy baleset vagy betörés esetén.

Felhasználás: Ablakok, ajtók üvegezésére, ott ahol fennáll az éles üvegdarabok által okozott sérülések veszélye. Alagsorok, lakóépületek üvegezésére, tetőszerkezetek, kirakatok, házak biztonsági üvegezésére, akváriumokhoz.

Előnyei:

 • Emberek és tárgyak védelme kár, rablás, erőszakos támadás esetén
 • Kisebb csillogás, hővisszaverés, hangelnyelés, valamint az UV besugárzás csökkentése

Egy laminált üveg egyszerre lehet zajvédő, betörésvédő, színes és esztétikus.

A hagyományos tükör olyan float üveg, amely ezüst és réz réteggel van bevonva, illetve minimum két réteg zománccal védett. A tükör lehet ezüst (normál) és színezett is.

A tükrök további kezelések nélkül csak beltéri használatra alkalmasak. Fürdőszobai vagy egyéb párának kitett környezetben speciális védelem nélkül oxidációra hajlamos. Óvjuk savtól, lúgtól, ezek gőzétől, valamint egyéb kémiai hatásoktól.

Fazettázás alatt az üveg vagy tükör szélén 5 fokos szögben készített csiszolást értjük.

Fazettázás szélessége: 10 – 40 mm között. Tükröknél, bútorüvegeknél alkalmazzuk.

A díszüvegezés az ólomüvegezésből fejlődött ki. Az ólomüvegezés történelme a katedrálisokhoz, templomokhoz vezet vissza. Az üveg és a fény találkozásából csoda születik, mintha élet költözne az üvegbe. A századok során az egyházi építészet, középületek, fényűző paloták és gazdag polgári otthonok káprázatosan festett üvegeinek elkészítése külön művészeti ággá fejlődött.

Tiffany-üveg néven vált ismertté Louis Comfort Tiffany rézfóliás technikával készített ólomüvege. Louis Comfort Tiffany amerikai belsőépítész volt, akit különösen érdekelt az ólomüvegezés természete. Forradalmi újításokat vezetett be mind az üveggyártásban, mind az ablaküveg-készítés technológiájában.

Az egyik legnagyobb reform a forrasztásban jelentkezett, ugyanis a korábbi, ólomsínes technikával szemben ez a díszüveg alkalmas lett kisebb felületek létrehozására is, ráadásul az ólomüveggel így íveltebb felületeket is lehetett díszíteni. A felület gyöngyházfényű színeit az opálos, irizáló és a hagyományos, változatos színű üvegek együttes alkalmazásával alakította ki. Ezen üvegek érdekessége, hogy nem festettek, hanem a gyártás során, még folyékony állapotban, színező oxidokat (pl.: szelén, kobalt, arany) kevernek hozzájuk. Ezáltal nemcsak a színük változik, hanem különböző mintázatok is keletkeznek az üvegen.

Brugmann Logo
Teraplast logo
Wintech logo